Waarom een elektrische plasma aansteker kopen?

Een plasma aansteker werkt op elektriciteit in plaats van op gas. Dit is ook de reden waarom deze aanstekers ook wel elektrische aanstekers worden genoemd. Plasma aanstekers zijn lekker makkelijk in gebruik. Aan de zijkant van bijvoorbeeld de Novi plasma classic aansteker zit een knopje, en wanneer je dit knopje indrukt verschijnt er een paarse straal tussen de twee ontstekingspunten. Deze straal wordt bij ontbranding direct 500 graden Celsius, en zorgt er dus voor dat je verschillende objecten aan kunt steken.

In de plasma aansteker zit een accu die eenvoudig op te laden is met een micro USB-kabel. Deze wordt er ook bijgeleverd. Je kunt ongeveer 100x objecten aansteken voordat de accu weer opgeladen moet worden. Je kunt er bijvoorbeeld kaarsen, vuurwerk, sigaretten en nog veel meer objecten mee aansteken. De accu van de plasma aansteker is ongeveer binnen 2 á 3 uur weer volledig opgeladen.

De plasma aansteker zal nooit uit zichzelf aan gaan, omdat alle plasma aanstekers een ontstekingsbeveiliging hebben. Dit betekent dat het klepje van de aansteker eerst omhoog moet worden gedaan, voordat je op de knop kan drukken om de aansteker aan te zetten.

De voordelen van een elektrische plasma aansteker

  • Oplaadbaar : de plasma aansteker beschikt over een oplaadbare accu. Met de meegeleverde micro USB-kabel kan je de aansteker telkens opnieuw opladen. Wanneer de plasma aansteker weer volledig is opgeladen na 2 uur opladen, kun je weer doorgaan met objecten aansteken! Je hebt dus geen nieuwe aansteker nodig wanneer de plasma aansteker leeg is. Perfect!
  • Beter voor het milieu : Een normale aansteker maakt gebruik van een vuursteentje en gas om een vuurtje te krijgen. Bij het ontbranden komen er dan bepaalde stoffen zoals koolstofdioxide vrij. Omdat de plasma aansteker op elektriciteit werkt, zullen er helemaal geen schadelijke stoffen vrijkomen tijdens de ontsteking. Ook scheelt het dat je niet telkens een nieuwe aansteker hoeft te kopen wanneer hij leeg is. De plasma aansteker kan namelijk gewoon opnieuw worden opgeladen. Een plasma aansteker is om deze redenen beter voor het milieu.
  • Snel en eenvoudig een vuurtje bij de hand : in sommige situaties kunnen normale gasaanstekers erg vervelend zijn. Op momenten dat het hard waait of regent, lukt het met een gasaansteker amper om deze aan te krijgen. Je moet dan ontzettend veel moeite doen om een vuurtje te krijgen. Ohja, en vergeet die pijnlijke duim na afloop niet. Met een plasma aansteker zijn deze problemen niet meer aan de orde! Met één druk op de knop komen de paarse stralen van de plasma aansteker direct tevoorschijn. De plasma aanstekers zijn windbestendig! Perfect voor als je even een sigaretje wilt roken in hevige windstorm!
  • Veiligheid : elke plasma aansteker heeft een ontstekingsbeveiliging. Dit betekent dat het klepje van de aansteker eerst omhoog moet worden gedaan, voordat er op de knop kan worden gedrukt.

Er zijn helaas ook wat nadelen ;

  • Duur : ten opzichte van normale gasaanstekers, zijn plasma aanstekers een stuk duurder.  Plasma aanstekers variëren van prijzen tussen de 10 en de 45 euro. Wat wél scheelt, is dat wanneer jij een plasma aansteker koopt, dit waarschijnlijk een eenmalige aankoop is. De plasma aansteker kun je opladen en hoef je dus niet weg te gooien. Wees er zuinig op en je hebt een aansteker die zeker een aantal jaren mee gaat!
  • Het is niet mogelijk om de aansteker af te stellen : helaas is het niet mogelijk om de plasma aansteker af te stellen. Hij geeft automatisch bij ontbranding 500 graden Celsius af en that’s it. Je kunt de vlam niet aanpassen.

Je kunt plasma aanstekers op veel verschillende sites bestellen of in winkels kopen! Koop bijvoorbeeld Novi plasma aanstekers in onze shop of op www.bol.com

Ben jij nieuwsgierig naar de nieuwste innovatie op het gebied van aanstekers gemaakt door NOVI Gadgets? Neem dan een kijkje op ixnitelighter.com

Novi Cardprotectors

De Novi cardprotector is een compacte en ultra veilige portemonnee voor het opbergen van 6 pasjes. De pasjeshouder is makkelijk in het gebruik. Met een knop onderaan, schuift u met een vingerbeweging de pasjes er mooi trapsgewijs uit. De kaarten zitten veilig opgeborgen tegen het beschadigen, krassen en breken, maar vooral ook tegen het skimmen van de pasjes.

Op de cardprotector bevindt zich een schuifknop die goed aansluit op uw vinger, waarmee u de pasjes met één simpele beweging trapsgewijs tevoorschijn tovert om ze er direct uit te kunnen halen wanneer u ze nodig heeft. Hiervoor hoeft u niet eens de portemonnee zelf te openen en dit bevordert het gebruiksgemak.

Novi Elektrische Pen Grinders

Wat is een elektrische grinder?

Wiet met de hand grinden is verleden tijd! Zeg hallo tegen de elektrische pen grinder van NoviGadgets! De Novi Pen Grinder is een elektrische grinder waarbij u tot maximaal 2,3 gram aan kruiden kunt grinden. De grinder is ideaal voor het vermalen van heerlijke kruiden en is zeer eenvoudig te gebruiken.

De Novi Pen Grinder is een elektrische oplaadbare wiet en hasj grinder. De grinder heeft een elegant ontwerp en door het glas is er eenvoudig te zien hoe de wiet / hasj wordt vermalen. Deze grinder is eenvoudig te gebruiken met 3 snelle klikken op de aan/uit knop. De pen grinder bezit ook over LED-indicatielampjes, deze maken u duidelijk of de grinder aan of uit staat. Bovendien geven de LED lampjes ook een indicatie aan van het laadniveau. De grinder is eenvoudig schoon te maken met het borsteltje dat bij het doosje van de grinder is inbegrepen. Naast de Grinder en het borsteltje wordt er ook een oplaadkabel meegegeven.

Hoe werkt het?

Wij adviseren voor uw eigen veiligheid om de grinder eerst uit te zetten voordat u de grinder gebruikt. Nadat de grinder is uitgeschakeld kunt u de opslagruimte losdraaien.

Schakel de grinder aan / uit door 3x binnen 1,5 seconden de aan-/uitknop in te drukken. De LED indicatielampjes geven aan of de grinder aan of uit staat.

Druk de aan-/uitknop in voor ongeveer 8 seconden om te kruiden te versnipperen. Na het malen van de kruiden kunt u de schroefknop losdraaien. Druk op de knop om de kruiden uit te gieten.

Is de grinder leeg? Plaats dan de meegeleverde USB-kabel in de USB-poort aan de onderzijde van de grinder. Verbindt deze dan met een 5V USB voedingsbron.

Novi Elektrische Plasma Aanstekers

Waarom kies je voor een bepaalde aansteker? Je zou denken dat het niet heel veel uitmaakt, een aansteker is een aansteker, maar hier zit veel meer achter.

Wat is een elektrische plasma aansteker?

Een elektrische plasma aansteker is een aansteker die werkt op elektriciteit. Op deze aanstekers zit een (schuif)knop en zodra deze knop wordt ingedrukt, wordt er een spanningsverschil gecreëerd tussen de ontstekingspunten op de aansteker. Hierdoor wordt er elektriciteit gecreëerd en is er dus geen sprake meer van een vlam.

Novi Ixnite plasma aansteker

De Ixnite plasma aansteker is de ideale aansteker voor dagelijks gebruik. Deze aansteker is USB-oplaadbaar. Je hebt dus geen kabel nodig. Deze elektrische plasma aansteker heeft geen vlam en dus geen butaan. De aansteker is economischmilieuvriendelijk en ook te gebruiken in alle weersomstandigheden (windbestendig). Ideaal om te kunnen roken als het hard waait! Deze uiterst innovatieve aansteker werkt met een elektrische ‘X’ die bij ontbranding 500 ℃ afgeeft.

Interesse in de Ixnite Lighter? Neem dan een kijkje op de site! Klik hier.

Er zijn ook plasma aanstekers die de look hebben van een Zippo aansteker. Dit zijn de Novi plasma aanstekers. Het is de nummer één geluidloze plasma aansteker van de wereld. Ook deze aansteker is oplaadbaar via een USB-poort en is te gebruiken in alle weersomstandigheden. De Novi plasma aansteker is makkelijk schoon te maken en te onderhouden voor jarenlang gebruik.